Re:skapal tu pes

Ing. Marián FILLO | 11.09.2013

Tomáš,
tá štúdia, na ktorú odkazuješ, nehovorí nič o adsorpcii antigénu na adjuvant, ani o desorpcii po injekcii. Tak neviem, či tam mali vôbec nejaký antigén, a ak áno, tak či bol adsorbovaný na adjuvant, lebo ak nie, tak by to bol dosť rozdiel oproti reálnemu očkovaniu.

Každopádne pekné od Teba, že tu uvádzaš štúdiu, ktorá hovorí o rozpúšťaní hliníkových adjuvantov, pretože Tvoji kamaráti, ako napr. anonym, zvaný test, tvrdia, že hliníkové adjuvanty vo vakcínach sú v ľudskom tele dokonale (alebo aspoň takmer dokonale) nerozpustné. Celkom ma to pobavilo, ako si pekne protirečíte.

Ja si inak tiež myslím, že hliníkové adjuvanty sú v tele rozpustné (prinajmenšom čiastočne), avšak s tým dodatkom, že nie všetko sa vylúči obličkami, ale časť z toho sa dostane do mozgu, kostí, sleziny a ďalších orgánov, čo aj bolo potvrdené na zvieracích modeloch. Faktom je, že obličkami sa môže hydroxid a fosforečnan hlinitý vylúčiť až PO DESORPCII antigénu. Dr. Eleková tvrdí, že adjuvant s adsorbovaným antigénom sa cez obličky nevylúči. A to je fakt. Otázkou je, ZA AKÝ ČAS dôjde k desorpcii, a tiež KDE PRESNE k nej dôjde. Keby sa tak dialo napr. v mozgu, tak by to bol dosť slušný priešvih.

No a divil by si sa, ale očkujú sa aj nedonosené deti a to dokonca podľa reálneho (nie plánovaného) dátumu narodenia. Takže porovnávanie očkovania (predčasniatok) s parenterálnou výživou (predčasniatok) čo do obsahu hliníka dáva zmysel.

Máš pravdu v tom, že hliník z vakcíny sa na rozdiel od hliníka z infúzky neocitne v krvi všetok okamžite po vpichnutí. Na druhú stranu sa ale dostane do tela v priebehu sekundy slušné množstvo, pričom pri infúzke sa ten hliník dávkuje pekne pomaličky (navyše nie je naň adsorbovaný žiadny antigén), takže aj pri slabšej funkcii obličiek nedonosenca sa hliník (pri IV roztoku s odfiltrovanou väčšinou hliníka) spravidla stíha vylúčiť obličkami skôr, než by sa usadil v mozgu. Opačne to je v prípade IV roztoku, z ktorého nebola väčšina hliníka odfiltrovaná - pri tejto koncentrácii to už obličky nedonosenca nestíhajú. Otázkou však je, ako to je v prípade vakcíny - aké veľké množstvo sa za aký rýchly čas dostane do krvného obehu? K akej vysokej koncentrácii vakci-hliníka v krvi dôjde? Je tu totiž rozdiel medzi akútnou toxicitou za sekundu podanej značnej dávky hliníka z vakcíny a chronickou toxicitou veľmi malého množstva priebežne dlhodobo podávaného hliníka z filtrovaného IV roztoku. Môj obľúbený prímer je: 0,05 litra (poldeci) vodky týždenne chlapa zvyčajne nezloží, ale keby si si dal ročnú dávku (52 x 0,05 = 2,6 litra) vodky na jednu šupu, tak skončíš na výplachu žalúdka, ak to vôbec prežiješ.

Ja teda neviem presne, ako rýchlo sa U ĽUDÍ dostáva vakci-hliník z miesta vpichu do krvného obehu, a tiež v akej presne forme, ale možno sa Ti podarí niečo nájsť. Ja som doteraz nenarazil na štúdiu, čo by toto sledovala u reálnych ľudských bábätiek, ale ak takú nájdeš, tak budem rád, ak ma na ňu upozorníš.

Čo sa týka európskeho liekopisu, 1,25 mg je množstvo na jednu vakcínu, ktoré nemá zmysel zvyšovať, pretože viac hliníka by už neprinieslo silnejšiu imunitnú odpoveď. Je to teda norma čo do účinnosti, nie čo do bezpečnosti. EMA v skutočnosti nemá poňatia o toxokinetike vakci-hliníka - spýtaj sa Petra Tuhárskeho, akú otázku poslali EMA a akú dostali odpoveď.

A počuj, vážne sa mi nechce veriť, že by brnenská univerzita nemala zaplatený prístup k článkom v prestížnych lekárskych časopisoch, akým je aj NEJM. Skús sa popýtať nejakého profesora, či by Ti nezabezpečil prístup k nim, nech nie si odkázaný len na abstrakty.

Pridať nový príspevok