Musím uznat, že pan profesor Chlíbek mi nebyl (přednášel nám) ani moc sympatický, ani nesympatický.
Ale po přečtení tohoto snad až štvavého, emocemi a subjektivním náhledem zbytečně pošramoceného článku pana Ing. Filly si uvědomuji, že přece jen jsem na jeho straně. A také to, do jak nepěkných rozměrů se může rozrůst kombinace ztráty kolektivního vědomí a svoboda slova v době, která ponechává osvětu na internetovém samouctví.
Nikdy jsem nebyl příznivcem léků ani vakcín za každou cenu. Ale vždy jsem si to podkládal vědomostmi, zkušenostmi a doporučeními. Nemám rád marketing ve zdravotnictví.
Podobné weby jako tento mi ale připomínají, že i druhá strana má extrém a že správnou cestu je třeba hledat vprostřed – paradoxně blíže profesoru Chlíbkovi.
Zajímalo by mě, co tím, že dělá tyto stránky, pan Ing. Fillo sleduje. Přijde mi, že jsou dávno za hranicí šíření dobra mezi lidmi tím, že jim rozumně a vkusně předložíme věci, které jim rozšíří obzory, protože se o nich tolik nemluví.
Každého člověka, který křičí, jak je něco špatně, ale zjevně není schopen říci, a už vůbec ne převzít zodpovědnost za to, jak by to mělo být správně, beru s velkou rezervou.
I tak děkuji za zajímavé počtení.
S pozdravem.
K článku
SŽA | 02.01.2014