Re:Re:Re:Sója?

Martin | 22.07.2013

Zdroj: https://www.drfort.cz/hlavni_menu6.php
Vysokofruktózový sirup není ideálním sladidlem!
Používá se běžně ba dokonce stále častěji při výrobě limonád. Mnoho odborníků se domnívá, že tento typ sirupu je jedním z těch faktorů, které vysvětlují vzestup výskytu obezity v posledních letech. Je tomu tak proto, že není zdrojem signálu pro tělo, že je syté. Podle studií, provedených v USA je zřejmé, že tento sirup se metabolizuje odlišně než cukr právě proto, že obsahuje vysoké procento fruktózy, která nezvyšuje hladinu krevního cukru. Přitom tento fakt je zdůrazňován jako pozitivní stoupenci glykemického indexu. Podle mého názoru jde o to, že mnoho fruktózy má nepříznivý metabolický když zvyšuje hladinu triglyceridů.

Pridať nový príspevok